У Росії до вокаліста Rammstein прийшли з обшуками. Він приїхав на військовий фестиваль

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Росії до вокаліста німецького гурту Rammstein Тілля Ліндеманна прийшли з обшуками російські силовики. В РФ у нього заплановані виступи на військово-музичному фестивалі «Спаська вежа», який проводять на Червоній площі, і на фестивалі, що організовує кандидат від партії «Родина».

Як повідомляє Інтерфакс, уночі силовики в цивільному прийшли в номер Ліндеманна в готельному комплексі «Завидово» (Тверська область). Там вони проводили «слідчі заходи», але які саме — невідомо.

Джерело агентства повідомило, що силовики проводили перевірку «в рамках заяви». Причини візиту поки невідомі.

«Ліндеманну виписано припис про недопущення порушення антіковідних заходів у звʼязку із запланованим концертом у Тверській області, який планувався незважаючи на обмеження на проведення масових заходів», — повідомило «Інтерфаксу» ще одне джерело.

  • У серпні російський музей Ермітаж звинуватив лідера Rammstein в нелегальному продажу NFT-токенів, в яких фігурують картини та локації музею. В Ермітажі заявили, що Ліндеманн уклав з музеєм договір на використання матеріалів лише в одному музичному кліпі, але почав продавати серію предметів з цифровими зображеннями. На порталі бібліотеки NFT Frame Art представлені анімовані лоти Ліндеманна — за деякі з них люди готові платити тисячі євро.
  • Наразі невідомо, чи повʼязані слідчі дії зі скаргою Ермітажу.