Гендиректор Apple Тім Кук отримав виплату у розмірі $750 мільйонів. Це його домовленість із Стівом Джобсом

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Виконавчий директор компанії Apple Тім Кук отримав понад пʼять мільйонів акцій технологічного гіганта або $750 мільйонів. Це частина угоди, яку він уклав, коли змінив співзасновника компанії Стіва Джобса на посаді виконавчого директора 10 років тому.

Про це повідомляє BBC.

Компанія Apple подала звіт у Комісію з цінних паперів і бірж США. Там вказано, що Кук вже продав більшу частину акцій за понад $750 мільйонів. Нагорода залежала від того, наскільки добре акції Apple показали себе в порівнянні з акціями інших компаній в фондовому індексі S&P 500. Кук мав право на отримання нагороди, оскільки за останні три роки акції компанії виросли на 191,83%. Окрім цього, ціна акцій Apple виросла на 1200% відтоді, як він став генеральним директором компанії 24 серпня 2011 року. Ринкова оцінка компанії становить майже $2,5 трильйона.

Документи також показали, що цього тижня Кук пожертвував акції Apple на суму майже $10 мільйонів на благодійність, куди саме — невідомо.

У 2015 році Кук сказав, що перед смертю віддасть весь свій статок, і відомо, що він вже пожертвував десятки мільйонів доларів на благодійність. Кук часто публічно висловлювався про свої побоювання з приводу таких проблем, як ВІЛ і СНІД, зміна клімату, порушення прав людини і нерівність.

Згідно з індексом мільярдерів Bloomberg, наразі його статки оцінюють в $1,5 мільярда.

  • У квітні компанія Apple провела першу презентацію своїх новинок у 2021 році. На початку там вже презентували новий колір iPhone — пурпуровий. Презентувала Apple і оновлений iMac із власним процесором M1.
  • А на початку червня компанія презентувала оновлення двох операційних систем — iOS та macOS. Також будуть оновлені операційні системи і для Apple Watch, і для iPad.