Під Москвою розбився експериментальний військово-транспортний літак. Момент катастрофи зняли очевидці

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Під Москвою у вівторок, 17 серпня, біля аеродрому «Кубинка» розбився новітній легкий військово-транспортний літак Іл-112В. На борту перебували троє людей, за попередньою інформацією, ніхто не вижив.

Про це повідомляють російські інформаційні агентства ТАСС та Интерфакс.

Політ був тренувальним. Аварія сталася в лісосмузі при заході на посадку. Після падіння літак вибухнув, зараз він повністю зруйнований. Джерело ТАСС повідомляє, що на борту перебував екіпаж з трьох людей — за попередніми даними, ніхто не вижив.

Чому саме стався цей інцидент — поки невідомо, для його розслідування створять окрему комісію. Интерфакс з посиланням на своє джерело пише, що літак міг розбитися через відмову техніки, адже «машина експериментальна, її випробовували з надлишковим навантаженням, тому версія відмови техніки у пріоритеті». Серед інших версій — помилка екіпажу. За штурвалом був герой Росії Микола Куїмов — він протестував понад 35 типів літаків.

Іл-112В — новітній російський легкий турбогвинтовий військово-транспортний літак. Максимальна висота польоту — 7 600 метрів. У його вантажній кабіні можна розмістити автомобіль типу УАЗ-452, до 50 людей на борту або до 26 парашутистів з особистим озброєнням.