Главу МОЗ Шрі-Ланки понизили на посаді через схвалення «чаклунства» проти COVID-19

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Президент Шрі-Ланки Готабая Раджапакса звільнив з посади міністра охорони здоровʼя Павітру Ванняраччі за використання чаклунства і «чарівного зілля» для боротьби з поширенням коронавірусу.

Про це повідомляє France 24.

Ванняраччі в січні публічно використовувала отримане від чаклуна «чарівне зілля», щоб убезпечити себе від зараження коронавірусом. Однак після цього вона не уникла COVID-19 і проходила лікування в реанімації однієї з клінік.

Крім того, стало відомо, що міністр вилила в річку горщик зі «святою водою» після того, як її переконали, що це допоможе покласти край епідемії COVID-19 в Шрі-Ланці.

Міністерство під керівництвом Ванняраччі піддалося нищивній критиці через применшення кількості випадків коронавірусу в країні.

Тепер Ванняраччі покине пост міністра охорони здоровʼя, який за рішенням президента передали Кехелії Рамбуквелле, який займав посаду міністра засобів масової інформації.

Однак чиновниця залишиться в складі уряду і очолить менш важливе в умовах пандемії Міністерство транспорту.

  • У Шрі-Ланці з понеділка, 16 серпня, діє режим загальнонаціонального локдауну через поширення СОVID-19. Відповідно до нього жителям з 10:00 до 16:00 годин щодня забороняється залишати домівки. Загальна кількість інфікованих в країні за час пандемії становить 355 тисяч, від наслідків зараження вірусом померли 6 096 ланкійців.