Глава МОЗ Ляшко просить не зупиняти у країні вакцинацію на День Незалежності, як у Києві

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Міністр охорони здоровʼя Віктор Ляшко просить не зупиняти вакцинацію від коронавірусу навіть у вихідні та на свята. Перед цим у Києві заявили, що 23 та 24 серпня під час святкувань Дня Незалежності не будуть працювати пункти вакцинації у МВЦ і лікарнях.

Відповідну заяву Ляшко оприлюднив у понеділок, 16 серпня.

«Штам «Дельта», сотні випадків якого вже зареєстровані в Україні, заразніший. Імовірність розвитку тяжкого перебігу хвороби в разі інфікування цим штамом набагато вища, якщо ви не вакциновані. Доступ до вакцин має бути безперервним і зручним. На свята мобільні бригади мають працювати там, де це зручно для людей — як зараз вони працюють в аеропортах і доводять свою ефективність», — сказав Ляшко.

Міністр припустив, що пунктам вакцинації із низьким потоком, можливо, справді, слід узяти паузу, аби подумати, як його збільшити. Однак центри масової вакцинації, особливо в ТРЦ та інших привабливих місцях, мають працювати.

У деяких регіонах успішно практикують виїзд мобільних бригад на площі та проведення вакцинації просто неба. Ляшко рекомендує перейняти цей досвід усім та застосувати під час свят у центрах міст.

  • Вакцинація в Україні стартувала 24 лютого 2021 року. Щеплення роблять препаратами Oxford-AstraZeneca (Covishield, AstraZeneca-SKBio і AstraZeneca), Pfizer-BioNTech (Comirnaty), Sinovac Biotech (CoronaVac) і Moderna.
  • МОЗ відкрив в Україні понад 300 центрів вакцинації від коронавірусу — ось список з адресами та графіком роботи.