Лавров назвав «обурливими» заклики Зеленського до «росіян їхати в Росію» з Донбасу. Міністр Кулеба нагадав про війну на сході України

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Глава російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров назвав «обурливою» заяву президента України Володимира Зеленського, що жителям окупованих територій Донбасу, які вважають цей регіон частиною Росії, слід переїжджати до РФ.

Про це він заявив під час зустрічі з представниками громадянського суспільства, передає агентство РИА Новости.

«Останні висловлювання пана Зеленського із закликами до росіян їхати в Росію обурливі. Людина, яка прийшла на президентський пост під гаслами, до яких він, власне кажучи, звертався у своїй творчій діяльності в серіалі «Слуга народу», — сказав Лавров.

Також російський міністр «дуже порекомендував «Зеленському передивитися серіал «Слуга народу».

«І все-таки згадати себе того, коли він ідеї свої викладав методом мистецтва. У нього виходило набагато краще», — додав він.

На заяву Лаврова на своїй сторінці у Twitter різко відреагував міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Обурлива війна, яку РФ розвʼязала на Донбасі, вбивши понад 14 тисяч людей. Обурлива економічна, гуманітарна, екологічна катастрофа, які вона принесла. А Україна — це вільна країна, де люди вибирають президента, партію, телеканал, місце проживання. В цьому нічого обурливого немає», — написав він.

  • Напередодні міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, всупереч українському законодавству, приїхав до окупованого Криму — на молодіжний форум «Таврида» у Судаку. Там він назвав «шабашем» саміт «Кримська платформа» за участю лідерів десятків країн, який запланований на 23 серпня в Києві.