Омбудсмен Денісова: На Львівщині 18 лікарів оголосили голодування — їм з квітня не виплачують зарплату

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

У Львівській області 18 медиків міської лікарні Соснівської міської ради оголосили голодування, адже їм не виплачують зарплату з квітня 2021 року.

Про це у пʼятницю, 13 серпня, повідомила омбудсмен Людмила Денісова.

Медики заявили, що борг перед ними становить 3 мільйони гривень. Вони вимагають погасити заборгованість по зарплаті, включно з «ковідними» доплатами, а також оздоровчими виплатами за поточний рік. Також вони вимагають здійснити перерахунок зарплат за 2020 рік і компенсувати затримку.

Омбудсмен Денісова у звʼязку з цим звернулась до Міністерства охорони здоров’я України та Державної служби з питань праці, а своєму представнику у західних областях доручила проконтролювати, як дотримуються права медиків там.

Зазначимо, що це не вперше медики із Соснівки оголошують голодування через проблеми із зарплатами. Так, наприклад, у лютому 2021 року 26 медиків «Лікарні відновного лікування N3» у місті Соснівка почали голодувати, вимагаючи відновити роботу медзакладу, адже через карантин лікарня не працювала повноцінно, а вони отримували дві треті ставки.

  • У червні 2021 року Зеленський підписав указ про підвищення мінімальної зарплати для медичних працівників. Указ встановлює орієнтир мінімального рівня оплати праці. Не менше 13,5 тисяч гривень для середнього медичного персоналу і не менше 20 тисяч гривень для лікарського складу.