Кордони Нової Зеландії залишаться закритими щонайменше до кінця року

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Премʼєр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн заявила, що кордони країни залишаться закритими щонайменше до кінця року. Вона вважає це найкращим способом уберегти країну від спалаху коронавірусу.

Про це повідомляє BBC.

Ардерн підкреслила, що пріоритетом є вакцинація населення до кінця 2021 року. Окрім цього, Нова Зеландія з початку наступного року перейде на нову індивідуальну модель поїздок, яка буде заснована на оцінці ризиків.

«Ми просто ще не в змозі повністю відновити свою діяльність», — заявила Ардерн у промові на форумі про воззʼєднання новозеландців зі світом.

Вона додала, що коли країна відкриється наступного року, вакциновані мандрівники з країн з низьким рівнем ризику зможуть відвідувати її без карантину. Водночас туристам із країн з високим рівнем ризику доведеться відсидіти на карантині 14 днів.

  • Нова Зеландія вважається однією з найуспішніших країн у світі у боротьбі з пандемією. У країні зареєстровано 26 смертей при чисельності населення трохи менше ніж пʼять мільйонів людей — цього досягли насамперед завдяки суворому прикордонному контролю та ізоляції населення.