Київський апеляційний суд попередив про розсилку від його імені «повісток» із вірусом

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Українці можуть отримати електронною поштою фейкові судові повістки — повідомлення про виклик до Київського апеляційного суду.

Про це повідомила пресслужба суду.

«Листи надходять з адреси, домен якої схожий на електронну пошту Київського апеляційного суду. Ініціатори розсилки незаконно використовують логотип та найменування суду», — розповіли в суді.

Окрім цього, зазначається, що спам-розсилка має вкладення, активація якого призводить до інфікування операційної системи шкідливим програмним забезпеченням.

Наразі Київський апеляційний суд встановлює всі обставини і збирається звернутися до правоохоронців, щоби встановити організаторів фейкової розсилки.

  • У січні 2021 року в Україні викрили одну з найнебезпечніших хакерських мереж, що відповідала за 30% кібератак в усьому світі.
  • У квітні хакери зламали офіційні сайти кількох райдержадміністрацій і територіальних громад Київщини та розмістили на них неправдиву інформацію від начебто глави Київської обласної держадміністрації Василя Володіна.
  • 27 червня 2017 року сталась масштабна атака, зокрема в Україні. Вірус NotPetya почав переписувати завантажувальний запис диска (системна інформація, без якої компʼютер не може завантажитися) і безповоротно шифрувати системні та призначені для користувача файли. Тоді постраждала величезна кількість українських організацій, зокрема уряд, банки, державні енергетичні компанії, «Укрзалізниця», київський аеропорт і метро. Також від мережі була відключена система радіаційного моніторингу Чорнобильської АЕС, а працівники станції змушені були перейти на ручне управління.