Ексдиректора Інституту агроекології засудили до 8 років в’язниці за хабарництво

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Колишнього директора Інституту агроекології та природокористування НААН України засудили до 8 років позбавлення волі за хабарництво.

Про це повідомили у пресслужбі Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, посилаючись на ухвалу Вищого антикорупційного суду від 30 липня.

Як зазначається, директора Інституту затримали у грудні 2017 року неподалік від його місця роботи одразу після отримання ним першої частини хабаря — $300 тисяч. Загалом сума хабаря сягала $500 тисяч.

Слідство встановило, що посадовець вимагав та отримав гроші за виділення під будівництво земельних ділянок, що належать інституту (ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України).

Суд також позбавив ексдиректора інституту права обіймати керівні посади, пов’язані з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими обов’язками, терміном на 3 роки та ухвалив конфіскувати майно.

  • Нагадаємо, 30 грудня 2017 року НАБУ затримало директора Інституту агроекології і природокористування НААН України Ореста Фурдичка. У 1990—1997 роках він був депутатом Львівської облради, згодом очолював облраду. У 1998—2002 роках був народним депутатом України, пізніше працював на керівних посадах у Держкомітеті лісового господарства України та у Міністерстві охорони навколишнього середовища. У травні 2017 року отримав орден князя Ярослава Мудрого V ступеня від тодішнього президента Петра Порошенка.