Трьох українських спортсменів відсторонили від змагань на Олімпіаді в Токіо

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Трьох українських легкоатлетів дискваліфікували зі змагань на Олімпійських іграх у Токіо.

Про це повідомляє пресслужба Федерації легкої атлетики України.

Від змагань відсторонили Михайла Гаврилюка (метання молота), Назара Коваленка (спортивна ходьба) й Наталію Пироженко-Чорномаз (естафетна команда 4х400 метрів). Федерація пояснила, що згідно з міжнародними правилами й особливими процедурами у відбірковий період перед головними офіційними міжнародними турнірами сезону кожен легкоатлет повинен здати відповідну кількість змагальних та позазмагальних допінг-проб.

Через пандемію та суттєві зміни спортивного календаря змагань і термінів кваліфікаційного відбору на Олімпійські ігри спортсмени, яких відібрали на Ігри в Токіо в останні тижні перед закриттям кваліфікаційного вікна, мали здати три позазмагальні допінг-проби в дуже стислий, обмежений термін. Згаданих спортсменів відсторонили через недостатню кількість проб.

  • Українську спортсменку Юлію Єлістратову відсторонили від Олімпіади в Токіо через позитивний допінг-тест.
  • Раніше українського гімнаста й олімпійського чемпіона Олега Верняєва дискваліфікували на чотири роки за допінг. Він пропускає цьогорічну Олімпіаду в Токіо.
  • Плавець, чемпіон Європи і призер чемпіонатів світу Михайло Романчук завоював на Олімпійських іграх у Токіо бронзову медаль на дистанції 800 метрів вільним стилем.