В офіси Google повернуться тільки вакциновані співробітники

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

До офісів Google зможуть повернутися тільки ті співробітники, які зроблять щеплення проти коронавірусу.

Про це повідомив керівник техногіганта Сундар Пічаї.

«Кожному, хто приїде на роботу в наші кампуси, потрібно буде зробити щеплення. Найближчими тижнями ми впроваджуємо цю політику у США, а найближчими місяцями її буде поширено на інші регіони. Реалізація буде змінюватися відповідно до місцевих умов і правил та не застосовуватиметься, доки вакцини не стануть широко доступними у вашому регіоні», — йдеться у блозі Пічаї.

Виняток зроблять тільки для тих, хто не може вакцинуватися з медичних причин.

При цьому співробітникам дозволили залишатися на віддаленій роботі до 18 жовтня, оскільки «багато співробітників стурбовані локальними спалахами захворюваності через штам «Дельта» і побоюються працювати з офісу.

А люди, які опинилися в особливих обставинах, зможуть залишатися на віддаленій роботі до кінця 2021 року.

  • Працівники Apple у червні виступили проти нового правила корпорації, яке зобовʼязувало їх з вересня повернутися з віддаленої роботи і працювати з офісу не менше трьох днів на тиждень.
  • Компанія Twitter дозволила співробітникам працювати з дому постійно, навіть після закінчення пандемії коронавірусу. Деяким категоріям працівників все ж доведеться виходити на роботу, щоб виконати такі завдання, як обслуговування серверів.