В Індонезії за тиждень зафіксували рекордний показник смертності від коронавірусу

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Цього тижня в Індонезії зафіксували 1,4 тисячі летальних випадків від ускладнень, які спричинив COVID-19.

Країна стала новим епіцентром поширення COVID-19, пише Reuters.

Також в Індонезії в порівнянні з даними попереднього місяця упʼятеро зросли показники виявлення нових хворих.

«Індонезія стикається з дуже високим рівнем поширення вірусу, і це свідчить про виняткову важливість запровадження суворих заходів, особливо обмежень на пересування, по всій країні», — йдеться в повідомленні ВООЗ.

Попри це у вівторок в країні послабили карантин. Президент країни Джоко Відодо послався на офіційні показники захворюваності. Проте експерти повʼязують їх зі зменшенням тестувань серед громадян країни.

Наразі у світі циркулює новий небезпечний штам «Дельта».

  • Національна академія наук України повідомляє, що завершилась фаза спадання захворюваності на коронавірус. Попри все ще низький її рівень існує загроза виникнення «вибухових темпів» такого зростання — подібно до того, як це спостерігалось у деяких країнах світу з поширенням там штаму «Дельта».
  • За даними департаменту громадського здоровʼя Англії, штам «Дельта» в 1,6 разу заразніший, ніж «Альфа», у 2,26 разу частіше призводить до госпіталізації та у 1,45 разу частіше — до реанімації.
  • Всесвітня організація охорони здоров’я визнала штам коронавірусу «Дельта» більш заразним, а вперше його виявили в Індії. Цей штам зараз домінує серед хворих у Росії.