На сайті Олімпійських ігор Крим розмежували з Україною

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

На офіційному сайті Олімпійських ігор, які проходять в Токіо, оприлюднили зображення карти України, на якій Крим відмежований від материкової частини країни.

Ця картинка зʼявляється у спливаючому вікні Olympics Cheer Zone при переході на сторінку, присвячену історії виступів України на Олімпіадах.

Наразі організатори Олімпіади не прокоментували таку інфографіку, хоча міжнародна спільнота визнає Крим частиною території України. МЗС доручило посольствам України у Швейцарії та Японії розібратися в цій ситуації.

Олімпійські ігри відбудуться у Токіо з 23 липня до 8 серпня. Україну на Олімпіаді у Токіо представлять 157 атлетів у 25 видах спорту. Офіційна церемонія відкриття відбудеться 23 липня. Початок о 14:00.

  • 16 березня 2014 року на території українського Криму відбувся невизнаний міжнародною спільнотою так званий «референдум про статус півострова».
  • Президент Росії Володимир Путін 18 березня 2014 року одноосібно оголосив про «включення Криму до складу РФ». Відтак Росія анексувала українську територію.
  • Україна, Європейський Союз, Сполучені Штати та жодна цивілізована країна не визнали результати голосування на так званому «референдумі» та запровадили санкції проти Росії.