«Вони вбивають людей»: Байден розкритикував Facebook за публікацію неперевірених даних про вакцинацію. У компанії відповіли

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
«Вони вбивають людей»: Байден розкритикував Facebook за публікацію неперевірених даних про вакцинацію. У компанії відповіли

The Washington Post / Contributor

Президент США Джо Байден різко розкритикував соціальну мережу Facebook за те, що вона, на його думку, докладає замало зусиль для боротьби з дезінформацією про вакцини проти коронавірусу.

Про це пише Financial Times.

«Вони вбивають людей. Єдина пандемія, яка у нас є, — [це пандемія] серед тих, хто не вакцинувався», — заявив він, відповідаючи на запитання про те, що б він сказав онлайн-платформам, на яких зʼявляється дезінформація про COVID-19.

Першу дозу однієї з вакцин проти коронавірусу отримали близько 67,9% дорослого населення США, а 59,2% — пройшли повну вакцинацію. Але багато людей досі не роблять щеплення, оскільки налаштовані проти вакцинації.

Однак у Facebook заперечили висловлювання Джо Байдена та заявили, що популярність вакцини серед користувачів соцмережі у США навпаки зросла.

Віцепрезидент компанії з питань доброчесності Гай Розен наголосив, що з початку пандемії Facebook видалив понад 18 мільйонів неправдивих дописів про COVID-19 і зменшив видимість більш ніж 167 мільйонів одиниць контенту про COVID-19, спростованих мережею партнерів з перевірки фактів.

Офіційний представник Facebook Кевін Макалістер заявив, що компанію «не турбують звинувачення, не підкріплені фактами».

  • У травні компанія Facebook створила раду, яка вирішуватиме суперечки з приводу модерації контенту в її соцмережах. До складу ради увійшли журналісти, активісти та юристи, які займаються питаннями свободи слова. Серед них — колишня премʼєр-міністр Данії Хелле Торнінг-Шмідт, єменська правозахисниця і лауреат Нобелівської премії миру 2011 року Тавакуль Карман і колишній головний редактор The Guardian Алан Русбріджер. Загалом до ради увійшли 40 людей.