Папу Римського виписали з лікарні після операції на кишківнику

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Папу Римського виписали з лікарні після операції на кишківнику

Franco Origlia / Getty Images

Папу Франциска вранці у середу, 14 липня, виписали з лікарні Університету Джемеллі у Римі — через 10 днів після операції на кишківнику, яку провели 4 липня. Про це повідомляє CNN.

Перед тим, як повернутися до Ватикану, Папа відвідав базиліку Санта-Марія-Маджоре, де перед іконою Діви Марії висловив подяку за успіх операції і помолився за усіх хворих. Вже до полудня він повернувся у свою резиденцію Casa Santa Marta.

Зазначимо, що у неділю, 11 липня, 84-річний Папа прочитав молитву з балкона лікарні в Римі. Це була його перша молитва, яку він зачитав не з вікна, яке виходить на площу Святого Петра у Ватикані.

«У ці дні госпіталізації я ще раз переконався, наскільки важлива гарна сфера охорони здоровʼя, яка доступна для всіх, як в Італії, так і в інших країнах», — сказав він тоді.

Операція на кишківнику була плановим хірургічним втручанням. Це перша госпіталізація Франциска, відтоді як у 2013 році він став Папою. У нього була дивертикулярна хвороба — за даними Національного інституту здоровʼя США, це поширене захворювання, на яке страждає більш як половина дорослого населення США, і воно частіше зустрічається з віком.

  • Папа Римський призначив нового посла Святого Престолу в Україні — ним став литовець Вісвалдас Кулбокас. Апостольська нунціатура в незалежній Україні була утворена в 1992 році указом Іоанна Павла II. Першим нунцієм став Антоніо Франко.