Суд визнав кондитерську компанію «АВК» банкрутом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Господарський суд Донецької області визнав кондитерську компанію «АВК» банкрутом і почав процес ліквідації.

Про це пише Finbalance з посиланням на рішення суду.

Відповідне рішення ухвалили ще 8 липня.

«Має місце факт перевищення розміру пасиву боржника над його активами, недостатність наявного у боржника майна для задоволення вимог кредиторів; коефіцієнт забезпечення власними засобами є низьким, що знижує ймовірність можливості неплатоспроможного підприємства використати позасудові заходи відновлення платоспроможності; від’ємний результат показника поточної платоспроможності, що свідчить про поточну неплатоспроможність підприємства», — йдеться у рішенні суду.

Там також вказують, що після відкриття справи про банкрутство компанія не надавала пропозицій щодо відновлення своєї платоспроможності. Серед кредиторів «АВК» зазначені Всеукраїнський банк розвитку, Райффайзен банк, Сбербанк та Промінвестбанк.

Водночас у самій компанії цю інформацію спростовують. Там зазначають, що компанія «АВК» — лише частина великого холдингу, який продовжуватиме роботу.

«ПрАТ АВК визнали банкрутом не за неефективне ведення господарської діяльності, а перш за все, через агресію Росії проти України, адже основні активи ПрАТ АВК знаходяться на непідконтрольній Україні території — у Донецьку та Луганську», — зазначили там.

Ті підприємства, які перебувають на підконтрольній Україні території, продовжуватимуть працювати.