«Треба стати на ворота — надіну рукавички і стану». Юрій Костюк вперше прокоментував звільнення з посади заступника голови ОП

Автори:
Марина Колесниченко, Катерина Коберник
Дата:
«Треба стати на ворота — надіну рукавички і стану». Юрій Костюк вперше прокоментував звільнення з посади заступника голови ОП

Наталя Кравчук / НВ

Колишній заступник глави Офісу президента Юрій Костюк вперше прокоментував звільнення з посади заступника голови ОП і призначення радником Володимира Зеленського.

«До виборів і в процесі кампанії ми з президентом ніколи не обговорювали жодних майбутніх посад. І після перемоги теж не обговорювали. Для мене це ніколи не мало жодного значення. Я командний гравець. Треба в центрі нападу — буду. Треба зліва в захисті — буду. Треба стати на ворота — надіну рукавички і стану», — сказав Костюк в коментарі «Бабелю»

Костюк розповів, що в Офіс президента заходили невеликою командою, «була ділянка, яку потрібно було закривати». За його словами, це була складна, важлива і цікава робота, але вона не дозволяла повноцінно робити те, в чому він міг бути ефективнішим: у креативі, комунікаціях та інформаційній політиці.

«Тепер така можливість є. Можливість займатися більш креативною роботою, бути більш ефективним і приносити більше користі нашій команді і нашій країні», — каже Костюк про призначення радником Зеленського.

  • Девʼятого липня президент Володимир Зеленський перетасував свій офіс. Він призначив главою апарату Марію Вітушок, а Юрія Костюка, який працював заступником голови ОП — своїм радником. Він повинен «сфокусувати увагу на стратегічних питаннях розвитку держави і стрімкій трансформації суспільних процесів». Також Костюк відповідатиме за підготовку виступів Зеленського.