Виробники автомобілів Bugatti та Rimac об’єднуються в одну компанію. Вони виготовлятимуть нові суперкари й електрокари

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Виробники автомобілів Bugatti та Rimac об’єднуються в одну компанію. Вони виготовлятимуть нові суперкари й електрокари

Rimac

Виробник суперкарів Bugatti, який належить компанії Porsche, і виробник електрокарів Rimac оголосили про об’єднання в одну компанію.

Про це пише CNN.

У новому спільному підприємстві Rimac матиме 55% акцій, Porsche — 45%. Водночас сама Porsche також має 24% акцій Rimac. Це означає, що в результаті Porsche у новому підприємстві контролюватиме трохи понад 58% акцій, але там одразу зазначили, що це не даватиме їй права вирішального голосу.

У рамках партнерства спільне підприємство готується випускати нові суперкари й електрокари. Зокрема, вони будуватимуть вже традиційний автомобіль Bugatti Chiron і абсолютно новий електрокар Rimac Nevera.

Обидва виробники залишаться у своїх штаб-квартирах: Bugatti — у Франції, а Rimac — у Хорватії. А головний офіс нової компанії розташовуватиметься в хорватській столиці Загребі.

  • Bugatti — французька компанія, що виробляє суперкари і була заснованай в 1909 році. Наприкінці ХХ століття компанію придбав концерн Volkswagen. Основні марки виробника — Bugatti Chiron, Bugatti Divo та Bugatti Veyron.
  • Rimac — хорватська автомобілебудівна компанія, яка була заснована у 2009 році. Спеціалізується на будівництві електрокарів. Основні марки — Rimac Concept One і Rimac Concept S.