У МВС відреагували на інцидент із нардепом Брагарем: призначили розслідування та відсторонили поліцейських

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

У Міністерстві внутрішніх справ та Нацполіції відреагували на конфлікт між патрульними та нардепом зі «Слуги народу» Євгеном Брагарем. Там зазначили, що призначили службове розслідування.

Про це у своєму Facebook написав очільник Нацполіції Ігор Клименко.

Він повідомив, що особисто зустрівся з Брагарем та вислухав його позицію.

«Наразі Департамент внутрішньої безпеки Національної поліції України збирає всі наявні відеозаписи та свідчення, щоб встановити повну та об’єктивну картину події. Адже бодікамери на поліцейських були вимкнені на початку інциденту, що є порушенням інструкції. За декілька днів отримаємо й результати експертизи», — зазначив Клименко.

Очільник Нацполіції підкреслив, що на період службового розслідування патрульні поліцейські та їхні безпосередні керівники були відсторонені від роботи.

Заступник очільника МВС Антон Геращенко також підтвердив, що поліцейські під час зупинки Брагара не ввімкнули нагрудні камери, що є грубим порушенням. Він повідомив, що на тих відеозаписах з місця події, які є, візуальних ознак сп’яніння у нардепа не було.

  • 4 липня нардеп від «Слуги народу» Євген Брагар заявив, що його авто зупинили патрульні поліцейські та вимагали хабар. За його словами, поліцейські зупинили його через те, що на задньому номері автомобіля не працювала лампочка. Після цього почали йому хамити та натякали на хабар. Потім звинуватили у водінні в стані наркотичного сп’яніння.
  • Нардеп погодився здати аналізи і поїхав із поліцейськими до державної лабораторії. Результати звідти будуть протягом тижня. Одразу після цього він здав аналізи у приватній лабораторії, результати якої наркотиків не виявили.