МОЗ: У Вінницькій області за кілька годин після вакцинації помер 47-річний чоловік. Причини наразі встановлюють

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
МОЗ: У Вінницькій області за кілька годин після вакцинації помер 47-річний чоловік. Причини наразі встановлюють

International Monetary Fund / Flickr

Міністерство охорони здоровʼя 2 липня повідомило про смерть 47-річного чоловіка, який за 4, 5 години до цього вакцинувався від коронавірусу препаратом Pfizer. Причини смерті встановлюють.

Про це йдеться в повідомленні МОЗ.

Чоловік вакцинувався 2 липня о 13:45. Протягом години після щеплення скарг не було. О 17:00 у пацієнта з’явились скарги на нудоту, він знепритомнів. Йому відразу викликали швидку, яка провела реанімаційні заходи. О 18:02 медики констатували смерть чоловіка.

Відомо, що чоловік вакцинувався препаратом Pfizer-BioNTech. У 5 інших людей, які щепились з одного флакона з померлим, стан задовільний. Смерть зареєстрували як несприятливу подію після імунізації, оскільки вона сталася протягом 30 днів після вакцинації від коронавірусу.

Цей випадок вивчає Регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації Департаменту охорони здоров’я Вінницької області.

Відповідно до українського закону, Департамент і надалі буде розслідувати випадки смерті протягом 30 діб після щеплення. У МОЗ наголосили, що вакцинація проти коронавірусу не запобігає розвитку інших захворювань або смерті з інших причин.

  • У Міністерстві охорони здоров’я розповіли, що наприкінці липня — на початку серпня в Україні розпочнеться останній, п’ятий етап вакцинації населення від коронавірусу. Тоді щеплення робитимуть усім охочим. На цьому етапі в пункти масової вакцинації прибудуть усі доступні в Україні вакцини, зокрема і Pfizer.
  • Загалом в Україні вже відкрили 130 пунктів масової вакцинації — ось список.