Porsche відкликає всі випущені електрокари Taycan. В Україні продали 106 таких автомобілів

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Porsche відкликає всі випущені електрокари Taycan. В Україні продали 106 таких автомобілів

Alexandre Prevot \ flickr

Німецький автовиробник Porsche вирішила відкликати 43 тисячі своїх електромобілів Taycan через несправне програмне забезпечення, яке може призводити до раптового відключення двигуна.

Про це повідомляє Reuters.

У компанії заявили, що це стосується усіх автомобілів Taycan, вироблених і поставлених до червня, і додали, що для усунення проблеми в електрокарах оновлять програмне забезпечення.

Виконавчий директор Porsche Клаус Рехбергер повідомив журналістам, що проблема спостерігалася приблизно у 130 автомобілів, підкресливши, що вона не призвела до аварій. Porsche заявила, що в цьому випадку оновлення програмного забезпечення бездротовою мережею неможливо. Це означає, що власникам доведеться звернутися до сервісних центрів.

Taycan — чотиридверний спортивний електромобіль із запасом ходу у 450 кілометрів, випущений у 2019 році. Експерти вважають його спробою Porsche привернути увагу клієнтів до електромобілів класу «преміум».

Офіційний дилер Porsche в Україні — Winner Imports — у коментарі «Бабелю» повідомив, що в Україну завезли 106 електрокарів Taycan у кузові седан і один автомобіль у кузові Cross Turismo (універсал).