ВООЗ: Натовпи людей на Євро-2020 сприяють зростанню кількості інфікувань на COVID-19 — очікується третя хвиля пандемії

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Всесвітня організація охорони здоровʼя (ВООЗ) стурбована тим, що Чемпіонат Європи з футболу сприяє зростанню захворюваності на коронавірус. Нова хвиля пандемії майже неминуча.

Про це пише Reuters.

У ВООЗ поскаржилися на натовпи людей на футбольних стадіонах, у пабах і барах, а також на безвідповідальне ставлення до протиепідемічної безпеки.

За даними ВООЗ, минулого тижня кількість нових випадків захворювання вже зросла на 10% через натовпи в містах, які приймають Євро-2020, і послаблення соціальних обмежень.

«Нам потрібно подивитися, як люди добираються туди [на стадіони], чи їдуть вони у великих переповнених колонах автобусів? І коли вони залишають стадіони, чи заходять вони в переповнені бари та паби. Саме ці події викликають поширення вірусу», — заявила старший фахівець ВООЗ із надзвичайних ситуацій Кетрін Смоллвуд.

  • Зростання захворюваності у Європі супроводжується поширенням більш заразного штаму «Дельта». 30 червня влада Шотландії заявила про майже 2 тисячі інфікованих людей, які напередодні відвідали матч проти збірної Англії.
  • У Фінляндії напередодні підтвердили коронавірус у третини футбольних фанатів, які їздили на матчі Євро-2020 у Санкт-Петербург.