Кабмін до серпня залишив ціни на електроенергію без змін

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Кабінет міністрів продовжив модель покладання спеціальних обов’язків на ринку електроенергії для населення до 1 серпня. Таким чином, ціна на електрику поки не зміниться.

Відповідну постанову оприлюднили на сайті уряду.

Ціна на електроенергію для населення залишиться на рівні 1,68 грн/кВт∙год. Водночас у Міненерго продовжують працювати над новою моделлю.

Міністр енергетики Герман Галущенко обіцяв презентувати нову модель ціноутворення, але поки що попросив уряд продовжити до 1 серпня чинну. За його словами, для побутових споживачів, які за місяць використовують менше ніж 100 кВт∙год (а це 16 мільйонів домогосподарств), ціна буде меншою за нинішню.

  • У грудні 2020 року Кабінет міністрів ухвалив рішення підвищити тарифи на електроенергію для населення. Відповідно до постанови, ціна електроенергії була підвищена до 1,68 грн/кВт∙год. Раніше населення платило по 90 копійок за кВт∙год за перші 100 кВт∙год на місяць, а потім переходило на тариф 1,68 гривні.
  • Українцям, в яких встановлено електроопалення, через підвищення тарифу на електроенергію пообіцяли надати компенсацію.