У Відні Молодіжний симфонічний оркестр України переміг на міжнародному фестивалі

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
У Відні Молодіжний симфонічний оркестр України переміг на міжнародному фестивалі

У Відні Молодіжний симфонічний оркестр України здобув перемогу на World Orchestra Festival. Засновниця оркестру Оксана Линів отримала відзнаку «Видатна диригентка».

Про це йдеться на сторінці оркестру у Facebook.

Переможців відзначили за виконання двох українських творів — симфонічної поеми «Воззʼєднання» Бориса Лятошинського та симфонії № 2 Євгена Станковича.

На золото фестивалю претендували більш ніж 140 оркестрів з 33 країн світу.

«Для нас це найкращий стимул розвиватися далі та оптимістично будувати супертворчі плани на майбутнє», — написала Линів.

Молодіжний симфонічний оркестр України у 2016 році створила видатна українська дирегентка Оксана Линів.

Склад YsOU сформували після ретельного відбору спеціальним журі — українськими та німецькими музичними експертами. До оркестру ввійшли музиканти віком від 12 до 22 років із різних областей України.

  • Оксана Линів народилася в Бродах на Львівщині в сімʼї музикантів. Її викладачі у Львівській музичній академії радили їй відмовитись від «нежіночої» професії диригента і замість цього рекомендували грати на флейті. Втім, вона не дослухалася до їхніх порад. З 2008 по 2013 рік диригентка очолювала Одеський оперний театр.
  • Однак продовжила свою карʼєру в Західній Європі асистенткою Кирила Петренка в Баварській державній опері в Мюнхені. У 2017 році вона стала першою жінкою, яка обійняла посаду музичного керівника опери в Граці.
  • У 2021 році вперше в історії на всесвітньо відомому Байройтському фестивалі у Німеччині диригуватиме жінка. Це буде саме українка Оксана Линів.