Кіркоров записав відеозвернення після заборони вʼїзду в Україну. Каже, що пишається потраплянням у чорний список

Автор:
Софія Телішевська
Дата:

Російський співак Філіп Кіркоров відреагував на рішення Міністерства культури України та СБУ внести його до переліку осіб, які загрожують національній безпеці України.

Відповідне відео співак опублікував у своєму Instagram.

«Внесення до чорного списку України Народного артиста України це вже звучить як абсурд. Але у світі такого зараз багато… Такі недалекі чиновники не знають і не розуміють, що творчість нині не заборониш, музику не закриєш папірцем або кордоном», — заявив співак.

Кіркоров зазначив, що таке рішення робить його «більш популярним», тож він «вдячний і пишається» тим, що його визнали загрозою нацбезпеці.

«Я маю сказати спасибі цим людям, адже їхні заборони допомагають мені ставати популярнішим. Насправді заборонили не Кіркорова, а Росію», — зазначив артист.

Нагадаємо, 22 червня Міністерство культури внесло Кіркорова до переліку осіб, які загрожують національній безпеці. Відповідне рішення грунтується на листі від Служби безпеки України.

СБУ пояснила, що підставою для внесення співака у чорний список стали його неодноразові концерти на території окупованого українського півострова та заяви про «російський» Крим.

  • Присутність особи в такому списку забороняє їй виступати в Україні, українські телерадіокомпанії не транслюватимуть контент із нею, а Держкіно не зможе видати Кіркорову державне посвідчення.
  • Також це слугуватиме однією із причин, через яку прикордонники можуть взагалі не впустити людину на територію України.
  • У російського співака досі є звання Народного артиста України.
  • 19 січня 2021 року Міграційна служба Литви заборонила вʼїзд російському співаку Філіпу Кіркорову через те, що він підтримував окупацію Криму.