Чех Кафка, який воював на Донбасі за бойовиків «ДНР», вибачився перед Україною

Автор:
Софія Телішевська
Дата:
Чех Кафка, який воював на Донбасі за бойовиків «ДНР», вибачився перед Україною

Радіо Свобода

Чех Павел Кафка, якого засудили до трьох років позбавлення волі за участь у бойових діях на Донбасі на стороні сепаратистів, написав листа до українського посольства в Чехії, у якому розкаявся за свої вчинки.

У листі він зазначив, що хотів би вибачитися перед Україною, повідомляє Медійна ініціатива за права людини.

Лист під час вебінару зачитав Надзвичайний та Повноважний посол України в Чехії Євген Перебийніс.

У зверненні Кафка пише, що став на бік проросійських сепаратистів і не замислювався над наслідками своїх незаконних дій.

Перебийніс зазначив, що у кінці листа засуджений пише, що хотів би вибачитися перед Україною і вірить, що Україні вдасться повернути свою територіальну цілісність дипломатичним шляхом.

  • У 2015 та 2016 роках Павел Кафка брав участь у бойових діях у складі підтримуваного Росією угруповання «ДНР». За даними сторони обвинувачення, Кафка пройшов спецпідготовку в танковому підрозділі, потім служив стрільцем і водієм.
  • У липні 2020 року крайовий суд міста Ческе-Будейовіце засудив Кафку за тероризм, «участь в організованому злочинному угрупованні» до трьох років умовного покарання з відтермінуванням на п’ять років, після чого обвинувачення та обвинувачений подали до апеляції. 5 грудня 2020 року Празький Верховний суд змінив вирок з умовного на реальний — три роки позбавлення волі.