НАБУ провело обшуки в лікарнях «Укрзалізниці» через закупівлю ПЛР-тестів. Йдеться про заволодіння майже 60 млн грн

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Співробітники Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в лікарнях «Укрзалізниці» у справі про закупівлю послуг ПЛР-тестування за завищеними цінами.

Про це повідомляє пресслужба УЗ.

Обшуки повʼязані із закупівлями у вересні-грудні минулого року. В укладанні угод із завищеними цінами підозрюють посадових осіб філій «Центру охорони здоровʼя» УЗ. Ці закупівлі були припинені департаментом категорійного управління і службами безпеки УЗ.

У компанії зазначають, що слідчим надано доступ до всіх приміщень. Всі матеріали про можливі порушення передані правоохоронцям.

Пізніше в НАБУ заявили, що обшуки пройшли в адмінприміщеннях клінічних лікарень Києва, Харкова, Львова, Одеси і Дніпра, а також в самій філії ЦОЗ. Правоохоронці розслідують заволодіння 59 933 926 грн з держбюджету. Ці гроші були виділені з Фонду боротьби з COVID-19. Установи УЗ отримали кошти від Національної служби здоровʼя України.

Злочини кваліфіковані за пʼятьма статтями Кримінального кодексу, серед яких привласнення і розтрата майна (ч. 5 ст. 191), службове підроблення (ч. 2 ст. 366) і зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364). Розслідування триває з 1 квітня 2021 року.