«Передавав дані іноземній спецслужбі». Ексчиновнику Адміністрації президента оголосили підозру у держзраді

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Передавав дані іноземній спецслужбі». Ексчиновнику Адміністрації президента оголосили підозру у держзраді

Facebook / Адміністрація президента

Служба безпеки України повідомила про підозру колишньому чиновнику Адміністрації президента у державній зраді.

Про це повідомляє пресслужба Офісу генпрокурора.

У 2014 році підозрюваний, який працював в Адміністрації президента, а потім — у Раді національної безпеки та оборони, маючи допуск до державної таємниці, вступив у змову з представником іноземної спецслужби та передав йому секретні відомості.

Підозрюваний збирав, систематизував та займався аналітикою відомостей, які стосувалися сфери економіки, внутрішньополітичної ситуації, міжнародних відносин, а також стратегічного співробітництва України з ЄС, Росією та Китаєм незалежно від характеру інформації, а також грифу обмеження доступу до неї. Розслідування проводить Головне управління СБУ у Києві та Київській області.

У СБУ повідомили, що посадовець мав категорію «Б» та допуск до документів з грифом «таємно» та «цілком таємно». 1 червня суд відправив підозрюваного під цілодобовий домашній арешт. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі терміном до 15 років.

  • У березні видання KyivPost повідомило, що проти першого заступника глави Національного банку Катерини Рожкової та деяких співробітників НБУ ведеться розслідування. Їх підозрюють у державній зраді — вони найняли іноземне детективне агентство Kroll, яке розслідувало виведення з ПриватБанку понад $5,5 мільярда його колишніми власниками.