Ексдиректору підприємства «Укроборонпрому» оголосили підозру через обслуговування іноземного військового літака

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ексдиректору підприємства «Укроборонпрому» оголосили підозру через обслуговування іноземного військового літака

СБУ

Контррозвідка Служби безпеки України викрила колишнього гендиректора одного з харківських підприємств «Укроборонпрому». Він підозрюється у тому, що надав іноземному замовнику послуги військового призначення без отримання відповідного дозволу.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Спецслужба зʼясувала, що держпідприємство підписало зовнішньоекономічний контракт. Згідно з ним воно мало обслуговувати військово-транспортний літак Міністерства оборони іншої країни. Встановлено, що угода була укладена з порушенням вимог українського законодавства.

Директор підприємства особисто ухвалив рішення надати іноземному замовнику послуги військового призначення без дозволу Державної служби експортного контролю України.

Ексдиректору державного підприємства повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 333 (порушення порядку здійснення міжнародних передач товарів, що підлягають державному експортному контролю) Кримінального кодексу.

  • Раніше повідомлялося, що «Укроборонпром» почав службове розслідування щодо заступника генерального директора з маркетингу та збуту Михайла Морозова через його можливі звʼязки зі спецслужбами Росії.