СБУ затримала агента «ДНР», який співпрацював з ООН

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
СБУ затримала агента «ДНР», який співпрацював з ООН

СБУ

Служба безпеки України затримала шпигуна бойовиків «ДНР». Він обіймав посаду в організації, яка співпрацює з ООН.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Контррозвідники служби викрили та затримали мешканця Донецької області, який був завербований представниками так званого «міністерства державної безпеки ДНР». Чоловік обіймав посаду в одній з громадських організацій, що є виконавчим партнером Управління Верховного комісара ООН з питань біженців.

Підозрюваний збирав і передавав інформацію про місця дислокації, режим охорони об’єктів Служби безпеки, Збройних сил, Нацгвардії, Головного розвідувального управління Міноборони та Держприкордонслужби на Донеччині, а також про переміщення особового складу та військової техніки в районі проведення ООС.

Затриманому повідомили про підозру за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Пізніше стало відомо, що затриманий надавав послуги благодійному фонду «Право на захист». «Перед укладенням договору Фонд здійснив перевірку потенційного контрагента за стандартною процедурою. Протягом усього терміну співпраці наша організація не мала претензій до якості і термінів зазначених у договорі завдань. Надання послуг не передбачало доступу до інформації, що стосується програмної діяльності Фонду», — повідомили в організації.

Фонд підкреслив, що не володіє інформацією про діяльність затриманої особи за межами передбаченої договором співпраці і готовий надати всю необхідну для розслідування інформацію.