«Десь промахнулися». В Офісі президента анонсували зміну глав деяких ОДА

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
«Десь промахнулися». В Офісі президента анонсували зміну глав деяких ОДА

В'ячеслав Ратинський / УНІАН

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко анонсував зміну глав деяких обласних державних адміністрацій.

Про це він розповів в інтервʼю агентству Інтерфакс-Україна.

«Одразу скажу: будуть ще заміни глав обладміністрацій найближчим часом, оскільки є проблеми з деякими областями. Відкривати такі заміни поки зарано, але це відбудеться протягом двох тижнів. Поки шукаємо кандидатів», — сказав він.

Тимошенко нагадав, що останнім часом змінилася велика кількість глав адміністрацій, і зазначив, що «десь, безперечно, промахнулися».

«У більшості випадків не хочеться призначати бізнесменів, тому що на їхніх бізнес-територіях є якісь свої інтереси і не хочеться, щоб ці інтереси стали попереду інтересів держави. На рівні Офісу президента в цілому практика з бізнесменами закінчилася. Тепер це бюрократи, політики, управлінці, виконавча влада», — сказав він.

Тимошенко додав, що в Офісі президента «змогли в цілому врівноважити історію з мерами». «З ними потрібно знаходити точки дотику, у них є свої прохання, проблеми, і ми намагаємося їх вирішувати», — додав заступник глави ОП.

  • 28 травня президент Володимир Зеленський призначив головою Кіровоградської обласної державної адміністрації Марію Чорну. Вона змінила на цій посаді місцевого бізнесмена Андрія Назаренка.
  • Попередником Назаренка був Андрій Балонь, спійманий правоохоронцями на вимаганні хабаря. Вищий антикорупційний суд взяв його під варту з можливістю застави в 10 мільйонів гривень. Балонь вніс ці кошти і вийшов на свободу.