Зеленський призначив головою Кіровоградської ОДА Марію Чорну

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський призначив головою Кіровоградської ОДА Марію Чорну

Президент Володимир Зеленський призначив головою Кіровоградської обласної державної адміністрації Марію Чорну.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента.

Зеленський зустрівся з новопризначеною головою ОДА у пʼятницю в Офісі президента та вручив їй службове посвідчення. Він побажав Чорній успіху на новій посаді та висловив переконання, що досвід роботи в облдержадміністрації і знання особливостей регіону допоможуть їй реалізувати потенціал Кіровоградщини.

Чорна — випускниця Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та Кіровоградського національного технічного університету. З 2011 року Чорна працювала спочатку заступником, а з 2020 року — директором департаменту агропромислового розвитку Кіровоградської обласної державної адміністрації.

  • Наприкінці серпня 2020 року президент Володимир Зеленський представив нового голову Кіровоградської обласної державної адміністрації — місцевого бізнесмена Андрія Назаренка. У квітні цього року президент звільнив Назаренка.
  • Попередником Назаренка був Андрій Балонь, спійманий правоохоронцями на вимаганні хабаря. Вищий антикорупційний суд взяв його під варту на 2 місяці з можливістю застави у 10 мільйонів гривень. Пізніше Балонь сплатив ці кошти і вийшов на волю.