Неповнолітня з «ДНР» через мінне поле перейшла на неокуповану територію України

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Неповнолітня з «ДНР» через мінне поле перейшла на неокуповану територію України

МВС

Неповнолітня дівчина з окупованої частини Донецької області самостійно прийшла на лінію розмежування через мінне поле.

Про це пише пресслужба МВС.

Вона повідомила, що хоче проживати на неокупованій території України. Дівчині 16 років, вона разом із бабусею, яка є її опікуном, живе в окупованій Горлівці.

«Правоохоронці встановили, що неповнолітня, після відпочинку з друзями, перетнувши мінні поля, свідомо прийшла на лінію розмежування смт Верхньоторецьке. Вона повідомила про бажання проживати на території неокупованої України. Зі слів дівчини, вона має родичів на Західній Україні», — зазначили у відомстві.

Наразі дівчина перебуває у притулку під наглядом поліцейських. Її оглянули медики і не виявили жодних тілесних ушкоджень.

  • Орджонікідзевський райсуд Маріуполя засудив чоловіка до 6 років і 6 місяців вʼязниці за участь у війні проти України. Чоловік з липня 2014 року по квітень 2015 року воював на боці бойовиків «ЛДНР», але після зміни політичних поглядів перейшов на бік Збройних сил України.
  • У жовтні 2019 року контррозвідка Служби безпеки вивезла з непідконтрольної частини Донецької області важливого свідка, який дав свідчення про катування й інші військові злочини, скоєні бойовиками так званого «Міністерства держбезпеки ДНР».