Іспанський «Вільярреал» став переможцем Ліги Європи

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Іспанський футбольний клуб «Вільярреал» став переможцем Ліги Європи сезону 2020/2021. У фіналі він здолав англійський «Манчестер Юнайтед» у серії пенальті.

Останній поєдинок цьогорічного розіграшу відбувся в польському місті Гданськ. Основний час закінчився із рахунком 1:1.

«Вільярреал» вийшов уперед ще на 29-й хвилині матчу. Голом з подачі зі штрафного відзначився форвард іспанців Жерар Морено.

Англійці змогли відігратися аж у другому таймі. Після подачі з кутового та виносу м’яча зі штрафної Маркус Рашфорд пробив з льоту. Але м’яч після серії рикошетів відлетів до Едінсона Кавані, який забив в майже пусті ворота.

У доданий арбітром час команди не змогли визначити переможця, а тому доля кубку вирішувалася в серії пенальті. 10 ударів поспіль гравці обидвох клубів реалізовували, а 11-й пішли бити голкіпери. Воротар «Вільярреалу» Херонімо Рульї свій удар забив, а потім відбив пенальті від свого колеги з «Манчестер Юнайтед» — Давіда де Хеа. Таким чином, із результатом 11:10 у серії пенальті перемогу здобув «Вільярреал».

  • Українські клуби «Динамо» і «Шахтар» 18 березня вилетіли з цьогорічного розіграшу Ліги Європи. Вони поступилися «Вільярреалу» та «Ромі» відповідно.