Простір для футболу, йоги й танців. У Києві на ВДНГ почали облаштовувати урбан-парк

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Простір для футболу, йоги й танців. У Києві на ВДНГ почали облаштовувати урбан-парк

Гонтар Володимир / УНІАН

У Києві на ВДНГ почали облаштовувати урбан-парк — простір для занять спортом та проведення заходів. Про це «Бабелю» розповіли у пресслужбі ВДНГ.

У парку буде бетонний скейт-парк, майданчики для вуличних видів футболу, баскетболу, танців, воркауту й паркуру, клаймбінгу (альпінізм), дитячі урбан-локації та столи для тенісу. Усі вони будуть безкоштовні для відвідування.

Крім тренувань, в урбан-парку планують регулярно проводити батли та джеми вуличних культур. Також там буде Street Culture Hub — він має обʼєднати спільноту вуличних культур із атлетами, артистами та різноманітними командами.

Під час проєктування спілкувалися зі спортсменами, аби зрозуміти їхні потреби — як у спорті, так і сервісі (паркінги, роздягальні). Так, до прикладу, вони розповіли, що мʼячі не повинні потрапляти на бігову доріжку, шумний скейт-парк не має заважати йогам, роллерам потрібне місце, де вони можуть кататися й не збивати пішоходів.

Фінальну концепцію спортивного кластера ВДНГ представлять у червні цього року. Тепер усі, хто бажає в майбутньому займатися спортом на ВДНГ, можуть залишити побажання.

Цей проєкт передбачений національною програмою «Здорова Україна», яку ініціював президент. Майбутній урбан-парк — це частина концепції спортивного кластера, що з’явиться на ВДНГ.