МЗС України обурене візитом депутатів «Єдиної Росії» на окупований Донбас

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністерство закордонних справ України висловило протест і засудило неузгоджений візит керівництва, а також депутатів партії «Єдина Росія» на тимчасово окуповані території Донбасу.

Про це сказано в заяві речника МЗС.

«Розглядаємо приїзд російських депутатів як елемент російської передвиборчої кампанії напередодні вересневих виборів до Державної думи РФ. Поїздка яскраво ілюструє занепад підтримки «Єдиної Росії» серед російського населення, яку провладна партія РФ нині намагається компенсувати за рахунок залучення жителів тимчасово окупованих територій України», — наголошується в коментарі.

У міністерстві заявили, що участь у виборах до Держдуми РФ українців з навʼязаними російськими паспортами ставить під сумнів легітимність виборів. Також це порушує зобовʼязання Росії в рамках домовленостей лідерів «нормандського формату».

МЗС закликає українців на окупованих територіях не брати участі в голосуванні.

  • Раніше повідомлялося, що «Єдина Росія» відкриє на окупованому Донбасі дільниці для голосування на виборах до Держдуми в 2021 році. Правозахисники стверджували, що питання організації виборів на Донбасі обговорювали 10 травня в Ростові учасники заходу «Союз Добровольців Донбасу». Тоді був підписаний відповідний меморандум.