Світовий банк виділить Україні $90 мільйонів на програму вакцинації від коронавірусу

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Світовий банк виділить Україні $90 мільйонів на програму вакцинації від коронавірусу

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Світовий банк затвердив проєкт «Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні» на суму $90 мільйонів — це понад 2,5 млрд грн. Про це повідомляє пресслужба банку.

У рамках проєкту Національна служба здоровʼя України отримає відшкодування видатків на вакцинацію 10 млн українців із пріоритетних груп.

«Нова позика Світового банку допоможе Україні у проведенні вакцинації та закупівлі вакцин, зокрема, і в рамках глобальної ініціативи COVAX», — зазначив Аруп Банерджі, регіональний директор Світового банку у справах країн Східної Європи.

Проєкт допоможе країні не лише у закупівлі вакцин, але й у покращенні інфраструктури для зберігання та логістики. Сюди входить організація надання послуг, відшкодування витрат за вакцинацію, розширення можливостей для тестування, посилення ІТ-системи та проведення інформаційної кампанії про вакцинацію.

Світовий банк вже виділяв Україні $57 мільйонів на боротьбу із коронавірусом: у квітні 2020 року $35 мільйонів, а потім ще $22 мільйони (на ці кошти, зокрема, закупили обладнання лабораторіям для розширення тестування).

  • Головний санітарний лікар Віктор Ляшко назвав на брифінгу дати початку введення другої дози кожної з вакцин від коронавірусу. За його словами, другу дозу люди отримають протягом травня.