Мінцифри пропонує включити витрати на інтернет та мобільний звʼязок у прожитковий мінімум

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Мінцифри пропонує включити витрати на інтернет та мобільний звʼязок у прожитковий мінімум

rawpixel / Unsplash

Міністерство цифрової трансформації пропонує включити до показника прожиткового мінімуму витрати на інтернет та мобільний звʼязок.

Про це йдеться у повідомленні Мінцифри.

«Щороку вартість цього державного соцстандарту оновлюється, перелік товарів і послуг змінюється з урахуванням сучасних фактичних потреб населення. Тож і Мінцифра пропонує його розширити. Ми переконані, що мобільний зв’язок і доступ до інтернету — теж базові потреби людини», — йдеться у повідомленні.

Для обґрунтування своєї позиції міністерство наводить як аргумент те, що інтернет та звʼязок заощаджують час і фінансові ресурси, а ще дозволяють оперативно викликати «швидку» чи поліцію, навчатися онлайн, працювати дистанційно, а також не втратити паспорт громадянина України, користуючись електронним документом.

Міністерство вже подало свої пропозиції до постанови Верховної Ради, яка врегульовує складові переліку прожиткового мінімуму.

  • 1 грудня 2020 року в Україні зріс прожитковий мінімум, який автоматично збільшує розмір пенсій, соціальних і трудових виплат. Він зріс з 2 118 до 2 189 гривень