Держава знову не змогла продати на аукціоні першу вʼязницю — охочих придбати не знайшлося

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Держава знову не змогла продати на аукціоні першу вʼязницю — охочих придбати не знайшлося

Ірпінський виправний центр.

Фонд державного майна України

Фонд держмайна переніс на середину травня аукціон з продажу Ірпінського виправного центру (№ 132).

Про це повідомляється на сайті Prozorro.Продажі.

Аукціон, на якому вперше в Україні планували продати колишню вʼязницю, мав відбутися 16 квітня, проте зірвався через відсутність заявок. Стартова ціна лоту лишилась незмінною – 110,1 мільйона гривень.

Виправний заклад розташований у селищі Коцюбинське (під Києвом) на понад 8 га землі, до нього підведені комунікації. Більше інформації про заклад тут.

Уперше на аукціоні виправний центр намагались продати 15 березня за понад 220 мільйонів гривень. Однак тоді торги не відбулись — потенційні покупці розцінили стартову ціну як зависоку і заявки не подали. Пізніше його спробували продати вдвічі дешевше — але навіть такий дисконт не зацікавив потенційних інвесторів.

  • У лютому Міністерство юстиції разом із Фондом державного майна запустили спецпроєкт у рамках приватизації, мета якого — продати з аукціону майно вʼязниць, колоній та СІЗО, які вже не функціонують, а перебувають на етапі консервації. Виручені гроші підуть на будівництво нових виправних установ європейського типу.
  • У січні 2021 року в Мінʼюсті заявили, що хочуть побудувати дві «модельні вʼязниці» під Києвом і Львовом, де будуть тестувати західноєвропейські практики.
  • 22 квітня 2020 року Кабінет міністрів підтримав впровадження платних камер підвищеного комфорту. Крім цього, Міністерство юстиції вирішило продавати подарункові сертифікати у платні камери СІЗО. Сертифікат можна придбати онлайн, а діяти він буде 6 місяців. Мінʼюст обіцяє «клієнтам» цілодобову охорону і триразове харчування.