Зеленський анонсував зустріч радників лідерів «нормандського формату» та розкрив підсумки переговорів з Макроном та Меркель

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Зеленський анонсував зустріч радників лідерів «нормандського формату» та розкрив підсумки переговорів з Макроном та Меркель

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський анонсував зустріч радників лідерів держав «нормандського формату» 19 квітня.

Про це він заявив після переговорів з президентом Франції Емманюелем Макроном.

«19 квітня цього року відбудеться засідання радників. Перш за все, будуть обговорюватися «кластери» — це те, про що ми говорили, «кластери» запропонували французька та німецька сторони. З доповненнями України, зараз вони розглядаються Росією», — заявив український президент.

Він додав, що 19 квітня радники узгоджуватимуть пропозиції та зауваження кожної зі сторін до цих «кластерів».

Головною темою розмови з Макроном та Меркель, за словами Зеленського, була безпекова ситуація на Сході.

Крім того, президент розповів, що кожній країні-члену ЄС Україна запропонувала підписати «декларацію», яка проголошує перспективу членства України у ЄС. «Скажу вам відверто, що кілька країн вже підписали цю декларацію. Є країни, які знайомляться зараз з цією декларацією. Я розповів деталі цієї декларації, я запропонував Франції також підтримати Україну. Я думаю, що президент Макрон ознайомиться з цією декларацією і дасть свою відповідь», — сказав Зеленський.

  • Володимир Зеленський 16 квітня відправився з офіційним візитом до Франції. Там у нього запланована зустріч із президентом Франції Емманюелем Макроном. Вона відбудеться в Єлисейському палаці. Також під час візиту український лідер очікує на зустріч з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.
  • За даними офісу французького президента, лідери трьох країн обговорять ситуацію на Донбасі та стягування російських військ до українського кордону.