«Депортація і закриття кордонів». Росія вимагає від України та країн СНД забрати своїх мігрантів до 15 червня

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада Росії заявила, що Україна та інші країни СНД повинні до 15 червня забрати своїх громадян-нелегалів з РФ, інакше їх чекає депортація, а Москва закриє кордони.

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ Олександр Горовий, передає Інтерфакс.

«Колеги, я б хотів до вас з проханням звернутися. Чисельність ваших громадян, які на сьогоднішній день знаходяться на території моєї країни, незаконна. Якщо ми з вами ось цю чисельність до 15 червня не приберемо, як сказано в увазі указ президента, ці люди будуть нести покарання аж до видворення і закриття кордонів. Мені б хотілося, щоб ви в своїх державах за допомогою роботи із ЗМІ, блогерами провели агітаційну роботу», — сказав він на засіданні Міжпарламентської асамблеї держав-учасниць СНД.

Незважаючи на те, що Україна вийшла з багатьох угод СНД, Горовий на демонстративному слайді вказав, що в РФ нелегально перебувають 152 тисячі громадян України. Найбільше нелегалів в РФ з Узбекистану (більш 332 тис) і Таджикистану (247 тис). Українці на третьому місці.

  • Росія на тлі пандемії закрила кордони для мігрантів, а ті хто не встиг повернутись залишилися без можливості виїхати. Указами президента іноземцям продовжили до 15 червня право перебування або проживання в Росії.