У фінал конкурсу на голову «Суспільного» вийшли четверо кандидатів. Серед них Чернотицький

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України оголосила чотирьох кандидатів, які пройшли до другого туру конкурсу на посаду голови правління.

Про це повідомляється на сайті НСТУ.

До участі у другому етапі відбору допущені Віталій Докаленко, Оксана Цибуля, Андрій Шаповалов і головний претендент на посаду — Микола Чернотицький, у якого є підтримка попереднього очільника Зураба Аласанії.

Наглядова рада голосувала за кожного кандидата окремо. Для проходження до другого туру кожному з 13 кандидатів досить було набрати 4 голоси за. Таку кількість отримали тільки четверо претендентів.

19 квітня відбудуться вільні онлайн-дебати кандидатів (з 11:00 до 14:50), а 27 квітня наглядова рада голосуватиме за голову правління НСТУ.

  • Наглядова рада оголосила конкурс на посаду голови правління НСТУ 2 березня. Наступного дня було оприлюднено умови проведення конкурсу. До 1 квітня (16:00) включно приймали пакет документів, серед яких повинна бути власна програма розвитку компанії, що має базуватися на місії, основних напрямах діяльності та стратегії НСТУ.
  • Сам конкурс планують провести до 1 травня, а нового голову НСТУ оберуть на чотири роки. До 1 січня 2022 року його посадовий оклад становитиме 118 тисяч гривень.
  • Повноваження Зураба Аласанії, який очолює НСТУ з квітня 2017 року, завершуються 13 травня.