На півночі Венесуели влада позначає будинки хворих на коронавірус. Порушників штрафуватимуть і позбавлятимуть пільг

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Влада північного штату Венесуели Яракуй пішли на радикальні заходи щодо стримування коронавірусу. Особливо відзначилася влада муніципалітету Сукре — будинки хворих на коронавірус почали позначати табличками з червоним колом, а порушників карантину хочуть штрафувати.

Про це повідомляє Reuters.

Мер муніципалітету Луїс Дуке заявив, що подібними методами він захистить народ. За його словами, таблички на будинках викликають обережність. Також він пропонує штрафи для порушників карантину у $9 (мінімальна зарплата) і позбавлення пільг — продуктових наборів і газу.

Кроки Дуке, члена правлячої Соціалістичної партії президента Ніколаса Мадуро, розкритикували правозахисники. Вони звинуватили його у дискримінації.

«Ми повинні засудити його і, крім того, побажати йому міцного здоровʼя, щоб йому не доводилося вішати табличку на свій будинок», — заявила одна з правозахисниць.

  • У Венесуелі розпочалася друга хвиля пандемії. Добовий приріст досяг 1 500 хворих. Штат Яракуй займає четверте місце в країні за кількістю нових хворих. В першу хвилю добовий рекорд був 1 213. Всього за час пандемії захворіли 170 тисяч осіб, а померли 1 705. Ймовірно показники занижені, оскільки з 28,5 млн населення більше половини за межею бідності і не можуть навіть здати тест.
  • У січні Венесуела зареєструвала російську вакцину «Супутник V».