Міністр Чернишов: Після зменшення кількості районів скоротять 21 тисячу чиновників

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Міністр Чернишов: Після зменшення кількості районів скоротять 21 тисячу чиновників

Через зменшення кількості районів в Україні (буде 136 замість 490) скоротять 21 тисячу співробітників районних держадміністрацій (РДА). А штатна чисельність новостворених адміністрацій становитиме 16 тисяч осіб.

Про це повідомив міністр розвитку громад і територій Олексій Чернишов в інтервʼю Інтерфакс-Україна.

Разом з тим, Чернишов наголосив, що професійні співробітники РДА, які залишаться без роботи, зможуть спробувати працевлаштуватися у нових адміністраціях або ж у територіальних громадах (їх налічується в Україні 1 469). В останніх, додав міністр, пропонують кращу заробітну плату, ніж раніше було у службовців.

«Кількість службовців, звісно, зменшуватиметься, і це нормально, але якість і ефективність їхньої роботи має підвищуватися», — додав Чернишов.

  • Кабінет міністрів на позачерговому засіданні 12 червня затвердив адміністративно-територіальну реформу України, яка передбачає ліквідацію третини районів та утворення близько 1 400 об’єднаних територіальних громад. У липні Верховна Рада затвердила нові райони в Україні — з 490 їх кількість скоротили до 136.
  • Верховна Рада 16 квітня проголосувала в другому читанні та в цілому за законопроєкт № 2653, який надає Кабінету міністрів право формувати територіальні громади та визначати їхні центри до ухвалення закону про адміністративно-територіальний устрій.