Компанія LG більше не вироблятиме смартфони

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Компанія LG більше не вироблятиме смартфони

Flickr / Karlis Dambrans

Південнокорейська компанія LG Electronics заявила, що припиняє виробляти смартфони — це збитковий для неї бізнес. Про це йдеться у пресрелізі компанії, а деталі розповідає BBC.

Компанія перестане виробляти телефони, а старі моделі продаватиме, поки є запаси на складах (очікують до кінця липня все розпродати).

«Стратегічне рішення LG вийти з надзвичайно конкурентного сектора мобільних телефонів дозволить компанії зосередити ресурси в таких сферах, як деталі для електромобілів, розумні будинки, робототехніка та штучний інтелект», — йдеться в заяві компанії.

Ще в січні південнокорейський гігант електроніки заявив, що розглядає варіант позбутися мобільного підрозділу, адже компанія за 6 років зазнала збитків на $4,5 мільярда. LG навіть вела переговори про продаж частини бізнесу, але вони провалилися.

Бізнес з виробництва смартфонів є найменшим з пʼяти підрозділів LG, на нього припадає лише 7,4% виручки. Наразі частка компанії на світовому ринку мобільних телефонів становить близько 2%. Якщо технологічний гігант Samsung минулого року відвантажив 256 мільйонів смартфонів, то LG — 28 мільйонів.

Ще у 2013 році компанія LG була третім за величиною виробником смартфонів, а зараз керівники компанії заявили, що ринок мобільних телефонів став «неймовірно конкурентним».

Інші сфери виробництва

LG, як і раніше, має сильний бізнес у сфері побутової електроніки, насамперед побутової техніки і телевізорів. LG — другий за обсягом продажів телевізійний бренд у світі після Samsung.

До того ж у грудні 2020 року компанія запустила спільне підприємство з постачальником автомобілів Magna International, яке вироблятиме ключові компоненти для електромобілів.