Відповідальність за аварію потяга на Тайвані взяли на себе міністр та менеджер будмайданчика

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Відповідальність за аварію потяга на Тайвані взяли на себе міністр та менеджер будмайданчика

Twitter / W0lverineupdate

Відповідальність за аварію потягу на Тайвані на себе взяли менеджер будівельного майданчика, вантажівка якого опинилася на залізничних шляхах, а також міністр транспорту. Це найбільша аварія у країні за 70 років.

Про це повідомляє Reuters.

В аварії загинуло 50 з 500 пасажирів потягу. Вантажівка, в яку врізався поїзд, зʼїхала по схилу на рейки у тунель. Посадові особи проводять розслідування щодо менеджера будівельного майданчика Лі І-сяна. Слідство вважає, що у вантажівки були проблеми з гальмами.

«Я глибоко шкодую про це і приношу свої щирі вибачення. Я обовʼязково буду співпрацювати з прокуратурою і поліцією в розслідуванні, беру на себе відповідальність і ніколи не ухиляюся від неї. Я ще раз висловлюю свої щирі вибачення», — зазначив менеджер.

Днем раніше міністр транспорту Лінь Чіа-лунг сказав, що він теж нікуди не втече від відповідальності й подав заяву у відставку, яку поки не розглянули.

  • 2 квітня експрес, який слідував з Тайбея до Тайдуну і віз туристів, а також тих, хто прямували додому на вихідні, зійшов з рейок. Це сталося на сході країни, на північ від Хуаляню. На думку рятувальників, поїзд врізався у вантажівку, яка зʼїхала і опинилася на залізничних шляхах. Тоді загинули 50 людей, а 70 зазнали поранень.
  • Тайванські ЗМІ повідомили, що більшість людей їхали стоячи, оскільки поїзд був переповнений. Востаннє подібні катастрофи у країні ставалися у 1981 та 1991 роках — у кожній загинули щонайменше 30 осіб.