У Йорданії затримали членів королівської родини і посадовців — їх звинувачують у підготовці перевороту

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Йорданії затримали членів королівської родини і посадовців — їх звинувачують у підготовці перевороту

Королівський палац в Аммані, Йорданія

Wikipedia / Addustour, Jordan Press & Publication Co.

У Йорданії заарештували кількох членів королівської родини, яких звинувачують у змові та спробі державного перевороту.

Про це пише йорданське агентство Petra.

Серед заарештованих — колишній радник короля Абдалли II, ексміністр фінансів Басем Авадалла. Крім того, повідомляють, що під домашній арешт посадили колишнього принца-спадкоємця Хамзу бен Хусейна.

За даними агентства, «з міркувань безпеки» в країні були заарештовані члени королівської сім’ї, які нібито готували «змову з метою усунення від влади Абдалли II». Згідно з його інформацією, затримані близько 20 офіцерів-високопосадовців і представників верхівки племен.

Хамза бен Хусейн неодноразово критикував правлячий режим у Йорданії. «Я не та людина, яка відповідальна за провал в управлінні, корупцію і некомпетентність, що переважали в нашій урядовій структурі останні 15—20 років і ставали все більш очевидним», — сказав він у відеозверненні, переданому його юристу вже після арешту.

Колишній принц-спадкоємець є сином покійного короля Хусейна бен Талала і його дружини королеви Нур, а також єдинокровним братом короля Абдалли II. У 2004 році його позбавили титулу принца-спадкоємця. Зараз спадкоємцем престолу є 26-річний принц Хусейн бен Абдалла — старший син Абдалли II і королеви Ранії.

Офіс президента України виступив із підтримкою короля Абдалли, додавши, що він гарантує стабільність, безпеку та розвиток держави.

Також на підтримку короля виступили США, Саудівська Аравія, Бахрейн, Єгипет, Ліван, Ірак і Кувейт.