Російське пропагандистське агентство Sputnik припиняє роботу у Великій Британії

Автор:
Олег Панфілович
Дата:

Російське державне пропагандистське агентство Sputnik припиняє роботу у Великій Британії.

Про це пише «Эхо Москви».

Зазначається, що робота редакції з англомовного напряму переміститься у Москву і Вашингтон. Його офіси закриються в Лондоні та Единбурзі. Своє рішення агентство пояснило «дедалі більш ворожою політичною ситуацією у Британії» та звинуваченнями на адресу Москви у спробах втручатися в політичні процеси в королівстві.

В агентстві «Россия сегодня», яким керує телеведучий Дмитро Кисельов, запевняють, що Sputnik продовжить висвітлювати події у Великій Британії, «аудиторія отримуватиме доступ до інформації у країні в тому ж обсязі».

  • У 2018 році британський регулятор Ofcom повідомив, що Russia Today порушила правила неупередженості у програмах новин, які транслювалися в березні та квітні, включаючи освітлення отруєння ексрозвідника Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Інші порушення, на думку регулятора, стосуються випадкыв, коли журналісти в інтервʼю не вступали з гостями в дискусію щодо неоднозначних тем, а замість цього погоджувалися з ними.
  • Після цього «Роскомнадзор» почав перевірку контенту британського телеканалу BBC World News та інформаційного порталу «Бі-Бі-Сі».
  • У грудні того ж року британське видання Times опублікувало дані співробітників агентства Sputnik, яке базується в Единбурзі.