Суд у Литві задовольнив позов адвоката Фейгіна до блогера Шарія, зобовʼязавши того сплатити €3 тисячі

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Суд у Литві задовольнив позов адвоката Фейгіна до блогера Шарія, зобовʼязавши того сплатити €3 тисячі

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Російський адвокат Марк Фейгін заявив, що суд у Литві зобовʼязав блогера Анатолія Шарія спростувати розповсюджену інформацію щодо нього, а також виплатити йому €3 тисячі.

Про це він повідомив у Telegram.

«Апеляційний суд в Литві рішенням, яке набрало законної чинності 1 квітня 2021 року, задовольнив мій позов до Шарія і зобовʼязав його зачитати спростування на його YouTube-каналі та виплатити мені €3 тисячі», — написав Фейгін. Він також додав копію рішення суду. Позов до Шарія стосувався публікації в соцмережах дезінформації та образливих роликів.

У липні 2017 року в ефірі радіостанції «Говорит Москва» Фейгін заявив, що Шарій проходить у справі про педофілію. Шарій зажадав від нього спростування, Фейгін відмовився, але згодом все-таки спростував свою заяву. Російський суд зобовʼязав Фейгіна спростувати поширені ним відомості та стягнути з нього 66 тисяч рублів на покриття судових витрат.

  • 16 лютого СБУ оголосила підозру Шарію за статтями про держзраду і порушення рівноправності. СБУ називає його російським пропагандистом, який з 2012 року вів підривну діяльність проти України. Сам Шарій назвав справу політичною. Зараз він живе в Іспанії — недалеко від Барселони у нього вілла. Її ринкова ціна може сягати мільйона євро.
  • 25 лютого у СБУ заявили, що Шарія оголосять у розшук — він не зʼявився на допит в СБУ. 1 березня спецслужба направила в Київську прокуратуру запит на слідчі дії за кордоном у справі Шарія.